CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Monday, 12 December 2011

second exam

hye readers
dh lame x update kan disebabkan tahap kesibukan yang terlampau..
act baru je abes 2nd exam..huhu
and alhamdulillah..Allah dh berikan yg terbaik utk diri sy..huhu
sgt2 terharu

mostly result semua meningkat
terima kasih kepada sahabat2 yg sudi memberi tunjuk ajar secara langsung n x lansung
not to forget, kepada seniors yg baik hati mendengar luahan rasa ketidakpuasan hati dgn result 1st exam n x putus2 beri semangat n boost my confidence
n the most important, MY PARENTS n FAMILY sbb x sentiasa doakan n restu

sbenarnye nak cerita pasal physics
waktu jawab exam, ada 3 soalan yg x dpt jwab
maybe kurang buat latihan
i thought dpt 24 out of 30
tapi bila dpt result, guess what
I GOT FULL MARKS

waktu amek kertas tu rasa cm x percaya n menggeletar
rasa sgt2 bersyukur sbb Allah yakinkan yg sy boleh buat yg terbaik utk physics
ni kali kedua perkara ni berlaku dlm hidup sy
1st time masa trial spm, xpernah2 jejak B3, tup2 dapat A-
sejak dari tu, terus rase confident yg sy boleh 'bawak' physics ni

n peristiwa cmni buat sy terfikir n termalu sendiri
Allah sentiasa bagi yg terbaik utk kita
kita minta macam2 n Allah tunaikan dlm 3 bentuk
- sekarang-
- tunggu dulu, sbb DIA akan berikan yg lagi better-
- never, sbb tu bukan yg terbaik utk kita, Allah akan yg bagi the best-
(klau salah betulkan ye)

tapi cuba muhasabah diri balik,
adakah kita dh beri yg terbaik utk Allah
Dia minta x banyak cuma dua je iaitu
menjadi hambanya n khalifah di bumi ni

cukup ke amal ibadah kita? ikhlas ke kita dlm setiap amalan tu?khusyuk ke?

berapa ramai org yg kita dh influence utk buat amal maaruf nahi munkar?

berapa banyak kebaikan yg kita dh buat kat muka bumi ni?

dpt ke kita kalahkan syaitan dari terus menerus menghasut kita?

wallahualam


cerita hot la sgt:
mase dpt kertas, usually doc akan panggil yg dpt full marks ke depan..tapi msia biasenye x sebab kertas ktorg kat bwah2 (susun ikut seat no)..
pastu ade la suara2 sumbang yg ckp 'ma fi malizi' (xde msian pown)
waktu tu rase geram sgt..rase cm nak buktikan je yg msia boleh
tp bile teringat yg x dpt jwab 3 soalan tu, rase cm marah kat diri sndiri
tp alhamdulillah, Allah tolong ^^





p/s : esok jumpe dentist..doakan yg terbaik ye

1 comment: