CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Thursday, 1 December 2011

dentist's patient part 2

Ingatkan dh habis..rupanya…

“arina, awk nak buat treatment x? “

“ treatment ape kak? “

“ xpe lah akak check awak dulu ea mcm syabab tu check tadi”

So again, agree je lah..rupanya lebih dari yg disangka..jeng..jeng..jeng..

At first tu same je la, guna method yg same, pas dh siap pggil specialist, dorang nak present..
Tapi kan mase dorang check tu ade la tye soalan yg pelik2 (xde r pelik sgt)

“kenapa awak nak pakai braces? “……”saya nak confident”

“when did you start concern about your appearance?”

“do you mind if when you smile, people can look at your gums?”

Cm tekedu jap lah sbb :
·         Dorang gune medical terms which is aku perlukan translator..kejap2 aku toleh kat akak tu.."doc ckp ape kak?"  thanx akak^^
·         Mane la aku prepare nak jwab soalan cmtu..igt ley jwb main2..rupanya..aishh

Pas specialist tu ckp kat dorang, tetiba akak tu ngan syabab arab bwakkan cm model gigi palsu la..xtaw nme ape..meh tgok gmbar bwah ni :




Pastu dorang ukur2 nak bancuh cm tepung..haha..gums sbenarnye

Pastu sumbat dlm mulut aku..perghh sakit gler..serious !

Mase gigi bawah akak tu sorang buatkan, tapi sakit masih boleh tahan kot sbb dy bce bismillah..so sekali je

Time gigi atas, memang menguji kesabaran lah..sakit sgt n I cant breath sbb rse mcm ‘dat gums’ tu nak masuk tekak..gigi belakang mmg sakit gler r..unfortunately, asyik fail je..dekat 3x kot

Kali ke4 baru ok dgn ptolongan specialist..salah satu sbb yg susah sbb aku punye bibir atas ni kecik..so mmg specialist tu dok tolak2 model tu dlm mulut aku..pastu sumbat lagi gums tu dlm bibir..tgn mmg dh pegang kuat dh kerusi tu..airmata tggal tggu nak mgalir je..sakit tahap tera beb..i hope ni first n last lah

Sbnarnye dorg nak buatkan model gigi, so lagi 2 mggu dh siap n kne plak buat radiography ala2 xray gigi..wahh mmg la aku x sempat nak pikir nak buat ngan sape n I haven’t discuss wif my parents yet..so selamat lah wahai arina !

Dat’s all from now..nanti I update lagi..doakan sume berjalan lancar 

No comments:

Post a Comment